您的位置:首页
网络学院资料
正文

复旦大学(网络教育)2010年春季高中起点《英语》试题及答案

编辑:yoga发布时间:2011年12月20日 留言(0)

说明:复旦大学(网络教育)2010年春季高中起点《英语》试题及答案。

考前辅导考场安排成绩查询报到注册须知发放准考证首页 考试信息管理 考前辅导  

试卷一
Part I Vocabulary & Structure

Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

 

1.         You must be very ______, living here at the top of the mountain with no one else near.

A) simple               B) lonely                       C) alone                       D) only

2.         Being able to swim sometimes is a ________ of life and death.

A) question            B) problem                   C) matter                      D) purpose

3.         She is very fond of walking and goes out every day in all ________.

A) customs            B) climates                   C) temperatures            D) weathers   

4.         These pictures ________ the old woman of those happy old days when a large family lived together.

A) remind              B) remember                 C) remark                     D) represent

5.         When he left Shanghai for a short holiday, he only drew from bank enough cash to ________ him about three days.

A) cost                  B) expand                     C) spend                      D) last

6.         Mary liked all subjects at school, but she liked history in ________.

A) exception          B) first                         C) particular                 D) special      

7.         He receives so many letters every day that sometimes he ________ enough time to read all of them.

A) lacks                B) spends                            C) takes                       D) has

8.         He ________ to get some cards for his birthday, but none arrived.

A) promised           B) expected                  C) asked                       D) supposed

9.         On the whole, my grandfather and I had a ________ view of life.

A) familiar             B) like                          C) similar                     D) same

10.     Finding a job in such a big company has always been ________ his wildest dreams.

A) above               B) beyond                     C) over                        D) under

11.     He was badly ________ and did not know what happened to him after the accident.

A) hurt                  B) injured                     C) harmed                    D) damaged

 

 

12.     We are giving a performance because we are trying to ________ money for the children in the mountains.

A) rise                   B) receive                     C) raise                        D) realize

13.     The ________ of blood always makes him feel sick.

A) sight                 B) view                        C) look                         D) form

14.     He's caught a bad cold and it's not ________ that he will get it over before next Monday.

A) unlikely             B) likely                        C) possibly                   D) probably

15.     It takes most people three or four days to ________ from the flu (流感).

A) cure                 B) prevent                    C) recover                    D) appear

16.     Everybody believes he will be the winner of the 100-meter ________.

A) race                  B) match                      C) contest                    D) competition

17.     She was complaining that the doctor was ________ too much for the treatment he was giving her.

A) expending         B) charging                   C) offering                   D) costing

18.     Don't give your children whatever they want, or you will ________ them.

A) love                  B) hurt                         C) spoil                        D) hate

19.     They promised to ________ the problem of water pollution in the area as soon as possible.

A) open                 B) answer                     C) decide                      D) solve

20.     He told us that he was ________ by his grandparents in a small town.

A) taken up            B) raised up                  C) grown up                 D) brought up

21.     I could just see a car in the distance, but I couldn't ________ what color it was.

A) make out           B) work out                  C) look at                            D) take in

22.     After tea he would sit down by the fire, sometimes for ________ an hour, and thought of the days he spent in America.

A) as soon as         B) as much as               C) as long as                 D) as many as

23.     The teacher asked him ________ he was getting on well with his English.

A) how                 B) that                          C) if                             D) what

24.     He gave the textbooks to all the pupils except ________ who had already got them.

A) the ones            B) ones                        C) some                       D) the others

25.     She has already spent one week at the summer camp, and she will stay for ________ weeks.

A) more two          B) else two                   C) other two                 D) another two     

26.     He hasn't decided ________ to go out or stay at home.

A) if                      B) whether                   C) when                       D) why

27.     Could you tell me when ________ come to visit our school?

A) he will              B) will he                      C) he comes                 D) does he

28.     That is an English test for students _______ native language is not English.

A) that                  B) which                      C) whose                            D) their

29.     Since the spring of 2008, the boy  ________ more than 500 English words.

A) learned              B) will have learned       C) had learned               D) has learned

30.     Do you know the room ________ he was born?

A) that                  B) which                      C) in which                  D) in that

31.     Don't drink so much tea right after dinner, it's bad ________ your health.

A) by                    B) on                           C) for                          D) at

 

32.     When I got there, all the students ________ their new textbooks.

A) had got             B) has got                     C) have got                   D) have been got

33.     I told them to close the windows ________ they left the house.

A) as soon as         B) before                      C) until                         D) after

34.     Not only I but also Jane and Mary ________ tired of having the same food every day.

A) am                   B) is                            C) are                          D) be

35.     He told us that he ________ many books about that African country.

A) will read            B) had read                   C) has read                   D) reads

36.     ________ I've never been there myself, I've heard of it.

A) But                   B) However                  C) Until                        D) Although

37.     We decided that the old people would go ________ bus and the children would go on foot.

A) in                     B) on                           C) with                        D) by

38.     Jane ________ her new bag only once since she bought it.

A) had used           B) has used                   C) would use                D) used

39.     They don't have English classes ________ Monday morning.

A) on                    B) in                            C) at                                   D) by

40.     I like to read short stories. ________.

A) She so does       B) She does so                     C) So she       does               D) So does she

 

Part II Reading Comprehension

Directions: In this part there are 5 passages. Each passage is followed by a number of   comprehension questions. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

 

Passage 1
One day last fall, I left my apartment at the usual time, took the elevator down to the first floor, and stepped out into a beautiful October morning. It seemed a shame (惭愧) to take the subway (地铁) or even a taxi, so I decided to walk downtown to my office at the World Trade Center. I was so knocked out by the colors of the trees that I hardly noticed the gasoline fumes (废气), the noise of trucks and automobiles, or the garbage that covered the sidewalk. It seemed too good a day to be working, so I decided to take in a movie. Armed with bags of candy and cookies bought at a local store, I went into the nearest movie theater. It turned out to be the worst thing I could have done --the guy next to me was my boss!
 

41.   The story took place ________.

A) on a spring morning                              C) on a fall afternoon

B) on a hot summer day                                   D) on an October morning
42.   The writer didn't go to work because ________.

A) he was late in getting up

B) he had asked to have the day off

C) he wanted to enjoy himself on such a beautiful day

D) there was no subway or taxis for him to take

 

43.   The writer worked ________.

A) in the suburbs far from his home

B) in a department store

C) in a downtown office

D) in a bank

44.   What impressed the writer most?

A) The colors of the trees                          C) The noise of trucks and cars

B) The gasoline fumes                               D) The garbage on the road

45.   When the writer found his boss sitting next to him, he felt ________.

A) disappointed                                         C) cheated (被骗了)

B) shocked                                             D) delighted (高兴的)
 

Passage 2
Mr. and Mrs. Long are a very forgetful couple (健忘的夫妇). For example. Mr. Long sometimes goes to his office for work on Sunday morning, because he thinks it is Monday. And Mrs. Long sometimes forgets to cook for the family.

One summer they planned to fly to New York for their holidays. They got to the airport only ten minutes before the plane left. So time was short. But suddenly Mrs. Long said she had to tell their daughter Linda not to forget to lock the front door when she went to school. As Linda was then at school, they couldn't tell her about it by telephone. So the couple hurried to the post office. Mrs. Long wrote a note to Linda while Mr. Long bought a stamp and an envelope (信封). Soon the note was ready. They put the stamp on the envelope in a hurry and dropped it in the letter box. But suddenly Mrs. Long began to cry. The short note was still in her hand! She had put the plane tickets into the envelope.

 

46.     Sometimes Mr. Long goes to work on Sunday morning because ________.

A) he loves his work very much

B) he is the manager and works very hard

C) he is forgetful and thinks it is Monday

D) he is very busy

47.     One summer they planned to ________.

A) visit New York                              C) fly to New York to see their daughter

B) go to have a look at the airport         D) leave New York for London

48.     Which of the following is wrong?

A) The plane was to leave in ten minutes' time.

B) When they arrived at the airport, the plane was still there.

C) The plane had left only ten minutes before they got to the airport.

D) There were ten minutes left before the plane left.

49.     At the airport, Mrs. Long wrote a short note to tell Linda ________.

A) not to lock the front door

B) to remember to lock the front door when she went out

C) to go to school on time

D) to stay at home

 

50.     Mrs. Long didn't make a telephone call to Linda, because ________.

A) they didn't have a telephone at home

B) Linda was too young to answer the telephone

C) to write a note was much easier than to make a phone call

D) Linda was not at home

 

Passage 3

On February 20, 2003 at 11 p.m., a fire broke out at the Station Club in Rhode Island. It killed 100 people -- mothers, fathers, sons and daughters. But, as in any tragedy (悲剧), heroes were there to help.

One of those heroes is James Paolucci, owner of the Cowesett Inn (小旅馆). As soon as word broke out that the club was on fire. James and his customers were more than willing to help. The inn immediately turned into a hospital. Burnt victims (受害者) get medical attention in the lounge (大堂) area, and Rhode Island officials held meetings in the restaurant. As if that were not enough, victims' families, friends, firefighters and other rescue (营救) workers stayed there.

James's heroic efforts were recognized (表扬) by Governor Don Carcieri. In a Kent County Times article, Carcieri stated that "The Cowesett Inn's willingness to accommodate (供给住宿) victims and rescuers was an effort that certainly contributed to the success of the life-saving efforts under way that night."

Just as the firefighters were heroes on 9/11, Paolucci and his cowesett Inn were heroes in Rhode Island's biggest tragedy, and saved many lives.  

 

51.   What is James Paolucci's occupational?

A) Teacher.            B) Policeman.               C) Governor.                D) Businessman.

52. When did the fire break out?

A) In the morning.                                     C) At noon.

B) At night.                                              D) In the afternoon.

53.   What does the sentence " James and his customers were more than willing to help" mean?

A) James and his customers were unwilling to help.

B) James and his customers had to offer help.

C) The victims asked James and his customers to help them.

D) James and his customers were eager to offer their help.

54.   According to Carcieri, what played an important role in the success of life-saving efforts that        night?

A) The Cowesett Inn's willingness to provide victims and rescuers with accommodation.

B) The fact that the victims helped each other before the firefighters arrived.

C) The fact that the firefighters went to the site as soon as the fire broke out.

D) The fact that the government took prompt action.

55.   What didn't James Paolucci do when the club was on fire?

A) He immediately turned his inn into a hospital.

B) He allowed Rhode Island officials to hold meetings in the restaurant.

C) Victims' families, friends,firefighters and other rescue workers were allowed to stay in his        inn.

D) Burnt victims got medical attention in the lounge area of his inn.

Passage 4
Fashion models (时装模特儿) learn that to make the correct impression, they must have perfect make-up, perfectly-done hair and perfectly-tailored clothes. In business people know that "first impressions" are often also the first step to success. This idea has never been so great as in today's business world, and although this contradicts (与...相矛盾) the general belief that personality (素质) is the most important attribute, "looking good" has a direct connection with business success. A few years ago, a book entitled "Dress for Success" was a best- seller in North America. Its thesis (主题) was that in order to be successful, you had to look successful. This is not a new concept. All we have to do is to think of the kinds of clothes that kings and queens have worn and we know that this idea was current (被普遍接受的) long ago.

Spending time and money on looking professional (专业的) not only helps you to feel professional, but helps you to act that way as well. The "good look" attitude leads to a "work hard" attitude. Furthermore, you feel at ease with yourself and have the confidence to do your work better.

 

56.  According to the speaker, the first step to business success is ________.

A) a "work hard" attitude                            C) enough work experience

B) first impressions                                   D) confidence in one's ability

57.  It is generally considered that the most important quality of a successful businessman _________.

A) professional skills                                  C) winning personality

B) unusual talent                                        D) impressive appearance

58.  The book "Dress for Success" is about ________.

A) the close connection between good appearance and success

B) a new concept in today’s business world

C) the life and work of fashion models

D) the kinds of clothes that kings and queens have worn

59.  In what way does "looking good" benefit you?

A) It helps one to feel professional and act that way too.

B) It helps one to develop a "work hard" attitude.

C) It helps one to build self-confidence.

D) All of the above

60.  What is the main idea of this passage?

A) Today people judge others mainly by their looks.

B) In order to win success, you have to look successful.

C) Decent dressing is the most important factor of success.

D) Confidence helps a great deal to improve your image.

 

Passage 5

The first person I saw as soon as I returned from my holiday was my grandfather. He opened the front door for me and stood there, looking me up and down in amazement.

       "Whatever’s the matter with you?" he asked.

       I went straight into the living-room and sank into an armchair. I was hard put to explain my appearance. I was pale and dirty and tired out after the journey.

       "I’ve been travelling on the Balkan Express," I said weakly, "and I haven’t eaten a thing for over eighteen hours. As I didn’t get a seat, I spent most of my time in the corridor where it was very crowded."

       "The Balkan Express!" my grandfather cried. "When I was a young man, that was a wonderful train. There was always a dining-car and you could get some of the best food and wines in Europe. I can even remember a time when a gypsy orchestra was employed to play to the passengers during meal-times." He looked me up and down again, then added, "You couldn’t beat the old Balkan Express for comfort."

       "Times have changed, grandfather," I said sadly.

       "Judging from your appearance, my boy," he answered.

       "They’ve changed for the worse. Now you go and have a nice hot bath, and I’ll get you something warm to drink."

 

61.   When he saw his grandson back from the holiday, the grandfather was ________.

A) greatly interested                                   C) very excited

B) very much surprised                                    D) very much worried

62.   When he entered his grandfather’s home, the writer ________.

A) was unwilling to talk about his journey

B) was too tired to explain his appearance

C) was unable to speak at first

D) felt hungry and tired

63.   In grandfather’s memory ________.

A) the Balkan Express was far from comfortable
B) the service on the Balkan Express was of the very best
C) the Balkan Express always had gypsies dancing to the passengers
D) the Balkan Express was always crowded
64.   We can draw the conclusion from the passage that the Balkan Express ________.

A) had changed for the better                            C) had changed for the worse

B) was the best train in Europe                   D) was the cheapest train in Europe

65.   Which of the following was Not true?

A) The writer didn’t eat anything for eighteen hours.

B) The corridor was crowded with people.

C) The writer spent most of his time standing.

D) A seat was available at a higher price.

 

Part III Cloze

Directions: There are 20 blanks in the following passages. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D). You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Passage 1

Mrs Brown was having a lot of trouble with her skin. She went to her doctor. The doctor couldn't find __66__ wrong with her, so he sent her to the hospital for examination. Of course the hospital sent the __67__ of the examination to Mrs Brown's doctor. The next morning he telephoned her and __68__ a lot of things that she should not eat, as any of them __69__ be the cause of her skin trouble.

Mrs Brown carefully __70__ all the things down on a piece of paper. She then __71__ it beside the telephone when she went out to a party.

A few hours __72__, she came back home. She found her husband was sitting near the dining table __73__ a big basket of things beside him. When he saw her, he said, " Hello, dear, I have done all your shopping __74__ you." "Done all my shopping?" She asked in surprise. "But how did you know what I wanted?"

"Well, when I got home, I __75__ your shopping list beside the telephone," said her husband, "so I went down the street and bought everything that you had written down."

 

66.  A) everything                B) anything                  C) so much           D) so many

67.  A) results                            B) reasons                    C) tests                 D) papers

68.  A) called                      B) wrote                       C) named                     D) said

69.  A) should                     B) must                        C) maybe                     D) might

70.  A) wrote                      B) pulled                       C) took                 D) came

71.  A) kept                        B) forgotten                  C) laid                   D) left

72.  A) after                        B) later                         C) before               D) ago

73.  A) having                     B) keeping                    C) full of               D) with

74.  A) to                            B) for                           C) about                D) as

75.  A) found                      B) looked                      C) left                   D) took

 

Passage 2

In some countries a small number of parents are choosing to educate their children at home rather than sending them to school. This may be for practical __76__, such as when a family lives a long way from the nearest school, or because of parents' __77__ choice to take care of their child's education.

Educating your children at home does seem to have a number of __78__. The most important point is that parents may be __79__ to provide a more practical education for their children than schools can, teaching skills needed in the __80__ world, such as home management or gardening. A child's own home is __81__ to provide a more relaxing atmosphere for study than what a school __82__ offer. Another __83__ is that parents are in a __84__ position to keep their children away from __85__ influences (影响) if they can look after them on their own at home.

 

76.  A) purposes                 B) people                      C) families             D) reasons

77.  A) personal                  B) difficult                    C) free                  D) careful

78.  A) secrets                    B) problems                  C) advantages        D) obstacles

79.  A) able                        B) willing               C) impatient           D) eager

80.  A) unknown                 B) complicated              C) real                   D) natural

81.  A) cheap                      B) likely                        C) quick                D) powerful

82.  A) can                         B) may                         C) must                 D) should

83.  A) fact                         B) possibility                 C) point                 D) proof

84.  A) worse                      B) lower                       C) further                     D) better

85.  A) direct                      B) bad                          C) obvious             D) similar

 

 

 

  试卷二

 

Part IV Translation

Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.

 

86. 计算机使我们能在几秒钟里解决复杂的问题。(enable)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

87. 他上课时专心听老师讲课。 (concentrate on)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

88. 我认为学一门外语是非常必要的。(necessary)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

89. 他们努力工作要跟上本领域的新发展。(keep up with)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

90. 我们应该对交通规则更加重视。(pay attention to)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
 

Part V Writing

Directions: Write a composition on the title " My Plan for the New Year". You should write at least 100 words.

新的一年开始了。谈一谈你的新年计划。

 

 

 

My Plan for the New Year

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

答案
Part I Vocabulary & Structure
 

1
B
2
C
3
D
4
A
5
D
6
C
7
A
8
B
9
C
10
B
11
B
12
C
13
A
14
B
15
C
16
A
17
B
18
C
19
D
20
D
21
A
22
C
23
C
24
A
25
D
26
B
27
A
28
C
29
D
30
C
31
C
32
A
33
B
34
C
35
B
36
D
37
D
38
B
39
A
40
D

 
Part II Reading Comprehension

41
D
42
C
43
C
44
A
45
B
46
C
47
A
48
C
49
B
50
D
51
D
52
B
53
D
54
A
55
A
56
B
57
C
58
A
59
D
60
B
61
B
62
D
63
B
64
C
65
D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Part III Cloze

66
B
67
A
68
C
69
D
70
A
71
D
72
B
73
D
74
B
75
A
76
D
77
A
78
C
79
A
80
C
81
B
82
A
83
C
84
D
85
B

 
 
Part IV Translation
86. Computers enable us to solve complicated problems in seconds.
87. He concentrates on what the teacher says in class.
88. I think it necessary to learn a foreign language.
89. They are working hard to keep up with the new development in their field.
90. We should pay more attention to traffic rules.
 

发表留言

您的称呼 联系电话 匿名

为维护健康文明的社区氛围,请不要发表具有谩骂,诽谤,广告,宣传等内容的言论。

输入验证码